#
#
a
  >  vervoer   >  10x Beste hondenfietskar van 2024? Top 10!
beste hondenfietskar

10x Beste hondenfietskar van 2024? Top 10!

Heerlijk met je hond erop uit is het leukste om te doen. Fiets jij graag, en wil jij jouw viervoeter graag meennemen op jouw fietstochtjes? Kies dan voor een handige hondenfietskar. Waar moet je op letten als je een hondenfietskar wilt aanschaffen? Bekijk de top 10 van dit moment!

1. Topmast Hondenfietskar Medium Oranje

De Original is de standaard fietskar van dit merk. Deze fietskar weegt 12 kg en kan tot 30 kg dragen. Hij is leverbaar in meerdere kleuren. Er zit aan de voor- en achterkant een ingang zodat je zelf kan bepalen via welke kant je jouw hond naar binnen laat. De deur is aan twee kanten ritsbaar zodat je zowel grote als kleine honden veilig naar buiten kan laten kijken. De fietskar heeft een antislip bodem en is makkelijk te reinigen.

2. Karlie Doggy Liner Fietskar

Deze hondenfietskar kan je makkelijk inklappen en is niet te groot als je hem wilt opbergen. Je laat de hond makkelijk in- en uitstappen en mede door de ventilatiegaten zit je hond lekker comfortabel. Je kan je hond met de veiligheidsriem goed vastzetten zodat je zeker weet dat hij veilig in de hondenfietskar zit. Ook deze kar is makkelijk te reinigen.

3. Trixie Hondenfietskar Zwart-Rood

Met deze fietskar kan je lekker met je hond op pad als je erop uitgaat met de fiets. Je kan deze kar eenvoudig koppelen aan de fiets met het meegeleverde koppelstuk. Ook deze fietskar is makkelijk te onderhouden en duurzaam. Het heeft een stevig metalen frame en is toch niet zwaar om te tillen. Bij ieder weertype geschikt door de extra meegeleverde bescherming.

4. Flamingo Doggy Liner Hondenfietskar Grijs-Zwart

Er lekker op uit met je hond, dat doe je makkelijk met deze fietskar. Jouw hond zit volledig beschermd tegen alle weerstypen door de waterafstotende kap en ligt lekker comfortabel. Deze mooie fietskar beschikt over een wimpel, luchtroosters en heeft reflectoren. Je kan deze kar gebruiken voor honden tot veertig kilo.

5. Trixie Hondenfietskar L Grijs-Zwart

Deze fietskar voor honden maakt het mogelijk om lange afstanden te fietsen met jouw hond. Er op uit gaan was nog nooit zo leuk. Deze hondenfietskar heeft handige eigenschappen want het heeft een achterdeur en een bekleding die heel wat kan hebben. Het materiaal is robuust, waterafstotend en is gemaakt van polyester, dus heel erg stevig. Ook heeft deze fietskar een verstelbare duwstang.

6. Topmast Hondenfietskar Medium Rood

Deze hoogwaardige fietskar wordt geleverd in een mooie rode kleur. Het heeft een voor en achteringang zodat je de hond altijd makkelijk kan laten instappen. Je kan de deur aan de voorkant op twee niveaus openritsen zodat zowel de grote als de kleinere honden makkelijk naar buiten kunnen kijken. De bodem voorzien van antislip is makkelijk schoon te maken.

7. Hondenkar Doggyride Mini Trailer Rood

Ga samen met jouw hond genieten van leuke bezienswaardigheden of maak een lange wandeling in de natuur. Met deze hondenfietskar kun je alle kanten op. Deze kar heeft een lage instap en door de dak opening kan je hond lekker rondkijken. De wandelwagen laat zich makkelijk verstellen tot een fietskar met de meegeleverde set. Je kan de cabine ook los als Bench gebruiken.

8. Keddoc Hondenfietskar De Luxe Klein Zwart Grijs

Om ervoor te zorgen dat je jouw hond veilig en makkelijk mee kan nemen op jouw tochtjes kies je voor deze luxe hondenfietskar. De reflectoren zorgen ervoor dat de kar goed opvalt in het verkeer. Door middel van riempjes zet je jouw trouwe viervoeter goed vast en kan hij comfortabel om zich heen kijken door het dakje van de fietskar. Deze kar is voorzien van regenbescherming zodat jouw hond altijd lekker droog zit, hoe hard het ook regent.

9. Bicycle Gear

Deze Bicycle huisdierenfietsaanhanger zorgt ervoor dat je heerlijk op pad kan met jouw hond. Je zet deze hondenfietskar binnen een paar minuten op. Door de doorzichtige regenkap kan jouw hond toch nog rondkijken als er regen valt. Je bevestigt deze makkelijk aan de voordeur van de hondenfietskar. Het lichte gewicht is fijn want daardoor is hij makkelijker te hanteren.

10. Fietskar Medium Rood Jogger functie

Deze handige fietskar heeft een aan de voor- en achterkant een ingang zodat je zelf kunt bepalen aan welke kant je de hond in laat stappen. Je kan de deur aan de voorkant op twee hoogtes openritsen zodat een grote of kleine honden lekker naar buiten kunnen kijken. De bodem is voorzien van antislip en is makkelijk te reinigen. Op de bodem vind je een ring waar je de riem van de hond aan vast kunt maken. De lijn is bijgeleverd. Ook kan je met deze fietskar makkelijk wandelen door een extra voorwiel wat wordt meegeleverd.

Meest gestelde vragen

Ja de hondenfietskarren die wij hierboven beschreven hebben voldoen allemaal aan de wettelijke eisen. Je mag er dan ook vanuit gaan dat je jouw hond veilig kan vervoeren.

Een hondenfietskar is een soort aanhanger die je aan jouw fiets bevestigd waar je je hond in kan vervoeren als je lange tochten met hem wilt maken.

Je kar moet de juiste afmetingen hebben zodat jouw hond comfortabel kan zitten en liggen. De meeste fietskarren hebben zo’n beetje dezelfde maat. Er zijn karren die groter zijn voor de grote honden.

Niet elke fietskar kan achter een elektrische fiets omdat de batterij dan in de weg zit. Je moet dan echt op zoek gaan naar een hondenfietskar die wel achter een elektrische fiets kan.

Er zijn op de markt diverse merken te koop. Zij moeten allemaal voldoen aan de wettelijke eisen. Let erop dat ook de fietskar die jij koopt aan de juiste eisen voldoet. Dit zie je door het keurmerk dat een hondenfietskar moet hebben.

Jazeker! Juist als jouw hond geen lange afstanden meer kan lopen is het fijn toch met je hond op pad te kunnen. Jouw hond zit veilig en comfortabel en kan lekker met je mee.