#
#
a
  >  Verzorging   >  Beste hondenföhn 2024 ✔️ waterblazer voor honden (Top10)
hondenföhn

Beste hondenföhn 2024 ✔️ waterblazer voor honden (Top10)

Wanneer je hond over een natte vacht beschikt is dat vervelend voor iedereen. Een natte vacht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij sneller ziek wordt. Daarnaast kan ook je interieur er door vervuild raken. Gelukkig bestaat er zoiets als een hondenföhn. Deze hondenföhn zorgt ervoor dat je de vacht van je hond in geen tijd terug droog krijgt. Ontdek de beste hondenföhn op deze pagina!

Last Amazon price update was: 12 juli 2024 20:55

Beste hondenföhn van 2024? Top 10!

1. Nuvoo Professionel

Voor honden geldt dat ze erom bekend staan gevoelige huisdieren te zijn. Het kunnen instellen van de maximale blaaskracht is dan ook geen overbodige luxe. Dat kan perfect met deze Nuvoo Professionele Hondenföhn. De blaaskracht kan worden ingesteld tot maximum 2200Watt. Ook de temperatuur van deze hondenföhn kan zeer specifiek worden ingesteld. Er kan een keuze worden gemaakt uit drie verschillende standen, namelijk koud, warm en heet. De maximumtemperatuur van deze föhn voor honden bedraagt 60 graden.

2. Qumax Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

Qumax Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken is een eenvoudige en veelzijdige hondenföhn. Zowel de blaaskracht als de temperatuur kunnen eenvoudig worden ingesteld. Dit kan je doen door middel van de draaiknoppen. De waterblazer kan op deze manier precies worden afgestemd op je viervoeter. De temperatuur dient te worden ingesteld tussen de 30 en 50 graden. Met een geluidsniveau van slechts 60 decibel is deze hondenföhn één van de stilste op de markt.

3. IMPACT

IMPACT Hondenföhn is ontworpen samen met professionals uit de sector van de dierenzorg. Ze is niet alleen compact, maar ook eenvoudig in gebruik. Met deze hondenföhn beschik je over zowel een koude als een warme luchtfunctie. Wanneer je deze föhn hebt gebruikt kan je rekenen op verschillende voordelen. Zo zal je hond niet alleen droog en schoon, maar ook klitvrij zijn. Deze waterblazer voor honden wordt geleverd met drie verschillende blaasmonden.

4. Gridbyt professionel

Gridbyt professionele hondenföhn is een hoogwaardige föhn voor honden. Met deze hondenföhn blaas je de vacht van je hond in geen tijd droog. De luchtsnelheid kan bij deze waterblazer traploos worden ingesteld. Het vuil dat zich in de vacht bevindt kan hierdoor moeiteloos worden weggeblazen. Dit terwijl het föhnen voor je hond altijd comfortabel blijft aanvoelen. Het lichte gewicht van deze waterblazer zorgt ervoor dat ze eenvoudig mee te nemen is.

5. 2-in-1 Hondenföhn met Borstel

Deze 2-in-1 Hondenföhn met Borstel maakt tegelijkertijd kammen en föhnen mogelijk. Het verzorgen van je hond verloopt hierdoor veel eenvoudiger. Voor deze hondenföhn geldt dat ze over een lichtgewicht design beschikt. Je neemt ze  dus eenvoudig mee op reis! De krachtige motor is goed voor een vermogen van 300W. Hiermee kan je elke hondenvacht moeiteloos droog blazen. De stille werking van minder dan 55dB voorkomt ook dat je hond schrikt van het toestel.

6.Tenify® 2 in 1

Tenify® 2 in 1 hondenföhn is een waterblazer voor honden die beschikt over een 2 in 1 functie. Ze maakt kammen en föhnen immers tegelijkertijd mogelijk. Je hoeft deze beide handelingen dus niet langer afzonderlijk meer uit te voeren. Het hoge kwaliteit materiaal garandeert een uitstekende levensduur. Het ergonomische ontwerp maakt het verzorgen van je hond nog comfortabeler. Het geluidsniveau bedraagt ook minder dan 65dB. Hierdoor voorkom je dat je hond schrikt.

7. Forgoods® Professionel

Forgoods® Professionele Hondenföhn is een krachtige, professionele hondenföhn. Hiermee verwijder je makkelijk vuil en vocht uit de vacht van je hond. Deze hondenföhn is ook uitstekend te gebruiken bij honden in de rui. Oude haren worden immers zeer eenvoudig uit de vacht weggeblazen. Ook het lage geluidsniveau maakt deze waterblazer een aanrader. Het geluidsniveau is immers slechts gelegen tussen de 60 en 80dB. Deze hondenföhn wordt geleverd met drie opzetstukken.

8. PetDryer Professionele Hondenföhn met Opzetstukken

PetDryer Professionele Hondenföhn met Opzetstukken is een interessante set voor elke hondeneigenaar. Met deze set maak je de vacht van je hond snel weer droog. Deze hondenföhn is zowel instelbaar als verstelbaar. Hierdoor bepaal je zowel de temperatuur als de windsnelheid. Verder is deze waterblazer ongelofelijk gebruiksvriendelijk. Met een geluidsniveau van amper 60dB zorg je ervoor dat je, je viervoeter niet doet schrikken. Wordt geleverd met vier opzetstukken.

9. Topmast Waterblazer

Topmast Waterblazer beschikt over een vermogen van zomaar even 2800 Watt. Ze leent zich uitstekend om water en stof uit de vacht te blazen. Het vermogen kan uiteraard worden ingesteld. Dit kan gebeuren tussen 500 en 2800 Watt. De windsterkte is traploos instelbaar tussen 25 en 60 m/s. De waterblazer wordt standaard geleverd met diverse hulpstukken. Deze worden bevestigd op de flexibele slang. Deze slang is tot 2 meter uittrekbaar.

10. Foens Hondenföhn – waterblazer voor honden

Foens Hondenföhn – waterblazer voor honden kenmerkt zich door verschillende blaasstanden. Tijdens het blazen kan de temperatuur bovendien worden aangepast. Daarnaast staat deze waterblazer erom bekend over een stil design te beschikken. Een ingebouwde oververhit beschermfunctie voorkomt oververhitting van het toestel. Het vermogen bedraagt maximaal 1700 Watt. Voor de temperatuur geldt dat ze verstelbaar is tussen 1 en 60 graden Celsius. Dit alles maakt deze hondenföhn uitermate compleet.

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer kan eigenlijk een beetje worden bestempeld als een omgekeerde stofzuiger. Er wordt dus geen lucht aangezogen, maar wel uitgeblazen. De krachtige luchtstroom maakt het mogelijk om het water uit de hondenvacht te blazen. Ook bijvoorbeeld zand en ander vuil kan zo eenvoudig uit de vacht worden geblazen. Met een waterblazer kan je ook perfect loszittende haren op een vachtvriendelijke manier verwijderen. Dit komt de verzorging van je hond ten goede.

De nadruk ligt bij een dergelijk apparaat wel duidelijk op het schoon blazen van de vacht. Dat is een belangrijk verschil met een hondenföhn. Bij deze laatste ligt de nadruk dan ook vooral op het droogblazen van de vacht. Langdurig gebruik van de hoge temperaturen bij een föhn zou op termijn de vacht kunnen beschadigen. Vanuit dat opzicht is een waterblazer dus net wat interessanter.

Hoe gebruik je een waterblazer?

Bij het aankopen van een waterblazer krijg je vaak meerdere mondstukken bijgeleverd. Het gaat hierbij veelal om minstens een rond en een plat exemplaar. Het ronde mondstuk gebruik je voor uitblazen van onderwol. Voor alle andere toepassingen gebruik je het platte mondstuk.

Je moet in beide gevallen relatief dicht tegen de huid van de hond zitten. Bij het gebruik van het platte mondstuk moet je met de haargroeirichting mee blazen. Daarnaast moet het mondstuk vrij vlak worden gehouden. Op deze manier kan vuil en water eenvoudig van het lichaam van de hond worden afgeblazen.

Waterblazer of föhn?

Voor het drogen van de vacht van je hond kan je gebruikmaken van twee verschillende toestellen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de föhn en de waterblazer. In de basis vertonen deze toestellen sterke gelijkenissen. Wat is dan precies het verschil? Voor een waterblazer geldt dat ze minder focust op het drogen. Ze droogt ook, maar het duurt wat langer. Dergelijke apparaten worden dan ook vooral gebruikt om vuil en water uit de vacht te blazen.

Meest gestelde vragen

Een waterblazer is eigenlijk een soort van compressor die warme lucht blaast. Op deze manier kan de vocht van de hond sneller worden gedroogd. De focus ligt bij een waterblazer echter vooral op het blazen. Het gebruik van dit toestel droogt dan ook niet alleen de vacht. Tegelijkertijd worden ook onzuiverheden uit de vacht verwijderd. Het kan hierbij gaan om vuil, zand en natuurlijk ook water.

Aan hoeveel Watt je behoeften hebt bij het kopen van een hondenföhn kan verschillen. De hoeveelheid Watt kan variëren van 500 tot 4500 Watt. Voor de meeste honden zal een vermogen van 2000 Watt ruim voldoende zijn. Er is wel een extra belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Hoe meer vermogen, des te meer geluid het apparaat veelal ook produceert. Hierdoor kan je de hond afschrikken. Hier zal je dus zeker bij stil moeten blijven staan.

Het spreekt voor zich dat een hondenföhn en waterblazer geluid produceert. De intensiteit van dat geluid is belangrijk om rekening mee te houden. Apparaten die te veel geluid maken kunnen immers je hond afschrikken. In het meest optimale geval is er sprake van maximum 50 à 55dB. Dit gezegd hebbende zijn apparaten tot een geluidsniveau van 65dB nog steeds geschikt. Al kunnen ze bepaalde honden misschien ietwat zenuwachtig(er) maken.

Het antwoord op bovenstaande vraag is kort en bondig; “ja”! Omwille van deze reden kies je best voor een verstelbaar exemplaar. Begin bij voorkeur altijd op de zachtste stand. Merk je dat je hond dit nog eng vindt? Dan kan je eerst de waterblazer gebruiken zonder mondstuk. Je zal kunnen vaststellen dat het apparaat op die manier minder herrie zal maken. De luchtstroom zal op deze manier ook minder sterk aanvoelen.

De naam doet vermoeden dat je er vooral water mee uit de vacht kan blazen. Natuurlijk kan dit, maar er is meer. Ook allerhande vuil kan bijvoorbeeld uit de vacht worden verwijderd. Denk hierbij aan zand of stof. Het schoonmaken van de vacht van een hond kan een lastig karwei zijn. Door gebruik te maken van een waterblazer verandert dit meteen. Dit handige apparaat is gebruiksvriendelijk en doet het zware werk voor jou.

Je kan een waterblazer gebruiken voor alle hondenrassen. Toch zijn er bepaalde hondenrassen die er extra mee gebaat kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Labradoodle, de poedel en de Leonberger. Ook bij Labradors, Golden Retrievers en Newfoundlanders kan dit apparaat zeer handig zijn. Leent een waterblazer zich dan minder voor het gebruik bij kortharige honden? Zeker niet. Ook zij kunnen absoluut gebaat zijn bij het gebruik van dit type apparaat.