#
#
a
  >  zwemmen   >  15 x Beste hondenzwemvest van 2024 ✔️Best getest!
beste hondenzwemvest

15 x Beste hondenzwemvest van 2024 ✔️Best getest!

Je hond meenemen voor een verfrissende duik in het water is een geweldige manier om quality time door te brengen en tegelijkertijd zowel hun als jouw plezier te vergroten. Maar om ervoor te zorgen dat je harige vriend veilig en comfortabel kan zwemmen, is het juiste hondenzwemvest essentieel. In dit artikel stellen we je voor aan de 15 beste modellen van 2023, zodat je zeker weet dat je de perfecte keuze maakt voor jouw viervoeter. Laat het zwemplezier beginnen!

1. Icepeak M 8-15-20 kg

Het beste hondenzwemvest van 2021 is gemaakt van polyester en gevuld met polyethyleen. Niet alleen gaat het aantrekken heel gemakkelijk, ook de bruikbaarheid is groot. Zo zit er een stevige handgreep aan om de hond te pakken te krijgen. De uitvoering in fluorkleuren en reflectiestrepen zorgt voor goede zichtbaarheid in het water. Het vest is er in meerdere maten en past ook katten.

2. Icepeak S 3-8 kg

Voor de kleinere hond zijn dezelfde voordelen te verzorgen. Het beste hondenzwemvest van 2021 is namelijk ook te krijgen in maten die geschikt zijn voor honden van 3 tot 8 kilogram. Zo kan je als baasje ook met die hondenrassen gezellig, maar veilig het water in. De uitvoering is groen met zwart.

3. EzyDog DFD Boost blauw

Een hondenzwemvest moet anno 2021 niet alleen veiligheid bieden. Het is ook belangrijk dat de hond comfort ervaart. Dat is dan ook de manier waarop de EzyDog DFD Boost is ontworpen. De hond voelt zich er goed in en kan erin zwemmen en rennen. Zo is een dagje uit dus net zo gezellig als het veilig is.

4. Baltic Maat S

De wat kleinere hond heeft het meest aan een eigen model hondenzwemvest. Daarom is het goed om te kiezen voor een soort vest dat wel alle voordelen van veiligheid biedt. Waarbij de bruikbaarheid dus ook optimaal is. Zowel voor het baasje als de hond is dit belangrijk. Het Baltic hondenzwemvest kan dit bieden.

5. Baltic XS

Een leuk zwemvest vinden voor de allerkleinste hond leidt naar de Baltic XS. Dit geeft je als baasje de mogelijkheid om ook jouw hondje lekker van het water te laten genieten. Elke hond verdient het natuurlijk ook om een leuke tijd aan zee te hebben. Ook leuk wanneer je bijvoorbeeld gaat varen. Deze vesten voldoen aan alle eisen van de keurmerken.

6. Hondenzwemvest tot 8 kg

Houd het simpel met een hondenzwemvest dat gewoon aan alle eisen voldoet. Zonder dat daarbij overbodige extra’s zijn toegevoegd. Het is jou er als baasje vooral om te doen dat je met jouw viervoeter veilig op en om het water kan zijn. Dat is dan ook precies wat dit zwemvest biedt. Meer hebben jullie niet nodig om een fijne tijd te hebben.

7. Hondenzwemvest blauw met eendjes

Een hondenzwemvest mag er best leuk uitzien. Natuurlijk kijk je als baasje eerst naar de veiligheid. Blijft de hond drijven en zit het vest stevig maar comfortabel? Als dat het geval is, dan is er natuurlijk niets mis met een leuk ontwerp. Dat is dan ook precies wat dit model biedt. Het is blauw met eendjes. Weer eens iets anders dan fluor.

8. VidaXL S Oranje

VidaXL staat erom bekend hondenproducten van hoge kwaliteit te bieden. Dat in het assortiment dus ook een hondenzwemvest is opgenomen, is niet meer dan logisch. Wie er zeker van wil zijn dat de hond optimaal beschermd is, kiest hiervoor. Zeker ook omdat het lekker zit en gemakkelijk aan te trekken is. Zo is het voor jou net zo gemakkelijk.

9. Hondenzwemvest Oranje Ruglengte 25 centimeter

Voorkomen dat jouw hond verdrinkt in wild water begint met een duidelijk zichtbaar hondenzwemvest. Dat betekent dat kiezen voor een basismodel in oranje altijd slim is. Het is bovendien precies op maar om goed zichtbaar te zijn. Dit betekent dat je ook samen de wildere wateren op kunt. Het is altijd op maat van jouw hond te verstellen.

10. EzyDog DFD Boost Rood

Een zwemvest dat geschikt is voor de grotere hond. Daarbij is vooral ook gekeken naar mogelijkheden om het vest aan te passen. Vooral voor grotere rassen geldt dat het lichaamstype flink kan verschillen. Het is dan fijn om een vest te hebben dat hierbij past. Dat het gemakkelijk aan te trekken is en optimaal bruikbaar, weegt ook mee.

11. Baltic hondenzwemvest Mascot

Een hondenzwemvest dat erop ontwikkeld is om drijven beter te maken. Dit is vooral nodig wanneer er stroming staat. Ook wanneer de hond te water raakt op moeilijke plekken van meerwaarde. Dat het vest lekker licht in gewicht is, is een extra voordeel. Uitgevoerd in groen met zwart voor goede zichtbaarheid.

12. Hondenzwemvest Rood voor zeer kleine honden

Ook de allerkleinste honden moeten veilig het water op kunnen. Daarom is de keuze voor een XS-model snel gemaakt. Het is de manier waarop ook kleine hondjes blijven drijven. Het bieden van bescherming is heel belangrijk wanneer je samen het water op gaat. Dit vest heeft alles wat je nodig hebt. Handgrepen en D-ringen maken het nog beter bruiker.

13. Dogs & Co zwemvest voor honden HAAI

Een hondenzwemvest moet niet alleen levensreddend zijn. Het moet ook zo comfortabel als mogelijk zijn. Daarom kiest dogs & Co bijvoorbeeld voor extra ondersteuning in de nek van jouw viervoeter. Zeker als het water wat onstuimig is, zorgt dit voor meer comfort wanneer jouw hond te water komt. Dit komt bovenop de bekende voordelen van reddingsvesten.

14. Hondenzwemvest HAAI Oranje Maat S

Een hondenzwemvest met het leuke ontwerp. Dit model heeft namelijk een haaienvin op de rug. Daarmee is het niet alleen een manier om veilig met jouw hond het water in te kunnen. Het ziet er ook nog eens grappig uit wanneer jouw viervoeter als haai verkleed gaat. Zo hebben jullie er dubbel plezier van.

15. Zwemvest hond met handvat

Een hondenzwemvest dat erop gericht is om de hond veilig te laten zwemmen. Juist door een zwemvest aan te trekken wordt het leuker om het strand op te gaan met elkaar. Dit is een hele andere insteek dan uitgaan van het moeten redden van de hond. Het zwemvest zorgt voor een

Kunnen honden zwemmen?

Honden kunnen inderdaad zwemmen. Dit gaat alleen niet vanzelf, zoals weleens door mensen gedacht wordt. Net als de mens moet ook de hond het zwemmen aanleren. Bovendien is het ene ras hier beter geschikt voor dan het andere ras. Sommige hondenrassen gaan van nature graag het water in. Andere soorten blijven er juist bij voorkeur van weg. Dit is dus ook belangrijk om rekening mee te houden. Het is ook een reden waarom er verschillende soorten zwemvesten bestaan. Zo kan je met jouw hond veilig aan de zwemvaardigheid werken.

Is zwemmen goed voor een hond?

Zwemmen kan goed zijn voor de hond op meerdere manieren. Allereerst is het een goede manier om actief te zijn. Ook voor honden geldt dat ze voldoende moeten bewegen voor een goede gezondheid. Daarnaast heeft zwemmen nog een andere functie. In de zomermaanden is het de ideale manier om honden af te koelen. Honden hebben nog meer last van hitte dan mensen. Lekker kunnen zwemmen brengt ze dan weer op temperatuur. Ook dan is dit dus goed om te doen met jouw viervoeter. Veel honden vinden het ook gewoon leuk.

5 tips om rekening mee te houden voordat je hond gaat zwemmen

  • Niet elke hond kan goed zwemmen. Dit heeft onder andere met de bouw te maken. Denk aan de basset. Die kan je wel zwemmen leren, maar het zal altijd moeizaam gaan.
  • Schoon water is belangrijk. Ook jouw hond kan ziektes oplopen als het water vervuild is of als het stilstaat en er bacterievorming is. Dat wil je als baasje dus wel voorkomen. Kies schoon en veilig water.
  • Let op de kant. Het is belangrijk dat jouw hond ook gewoon veilig het water uit kan. Het mag dus niet te hoog zijn. Ook moet je oppassen met bijvoorbeeld scherpen waaraan de hond zich kan snijden.
  • Laat je hond goed inenten. Er zijn ziekten die de hond krijgt via het binnenkrijgen van water. Met de juiste inentingen hoeft dit echter geen enkel probleem te zijn.
  • Let ook op met de zon. Ook in het water kan je verbranden en dat geldt voor de hond natuurlijk net zo goed. Dit kan je voorkomen door tijdig te stoppen.

Meest gestelde vragen

Je kunt zelfs dagelijks zwemmen met de hond als je dat zou willen. Belangrijker is het om op de tijdsduur te letten. Maak dit niet te lang en bouw het langzaam op. Ook jouw hond moet conditie en spiermassa trainen om het zwemmen vol te houden.

Het is inderdaad mogelijk dat de hond ziek wordt van het binnenkrijgen van water. Wees er dus altijd zeker van dat het water schoon is voor jullie erin gaan. Daarmee zijn infecties en besmettingen beter te voorkomen. Ook kan je je hond laten in laten enten.

Er zijn in Nederland enkele speciale zwembaden voor honden. Daarnaast is het mogelijk om in sommige natuurgebieden specifiek met de hond het water in te gaan. Daar is het hondenzwemvest vaak ook verplicht om te dragen. Zorg dus dat je dit ook altijd goed op orde hebt.

Het is verplicht om je hond een hondenzwemvest te laten dragen op sommige openbare plekken waar je mag zwemmen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat er op boten een zwemvest nodig is. Zoals dat ook voor mensen geldt. Dit is vaak op dezelfde plekken aan de orde.

Het is belangrijk om er goed op te letten dat het hondenzwemvest precies de juiste maat heeft. Daarnaast is het belangrijk om alles voldoende strak aan te trekken en alle knopen en clips goed vast te maken voor jullie het water op gaan. Zo zit het stevig vast.

Dit doe je aan de hand van de lengte van de hond. Bij de aankoop wordt vaak aangegeven welke lengte de hond minimaal en maximaal kan hebben voor een bepaald vest. Dit gaat dan om de lengte van de romp. Zorg dus ook dat je goed weet hoe lang jouw hond is. Zo maak je de juiste keuze voor een passend hondenzwemvest.