#
#
a
  >  hygiëne   >  Beste droogloopmat voor honden ✔️ Droogloopmat 2024
droogloopmat hond

Beste droogloopmat voor honden ✔️ Droogloopmat 2024

Wanneer het weer wat minder wordt en de gure natte dagen staan voor de deur, is het handig als je een droogloopmat voor jouw hond hebt. Je zit er immers niet op te wachten dat je huis verandert in een natte kliederboel. Welke droogloopmatten voor honden zijn de beste? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat

Zit er verschil tussen de beiden soorten matten? Jazeker! Al hebben beiden dezelfde functie er zit wel degelijk verschil in. Allebei houden ze je entree schoon, echter een droogloopmat zorgt ervoor dat de schoenen die je afveegt op de mat zo goed als droog zijn als je verder loopt. Het is een mat die bedoeld is om de entree droog te houden. Een schoonloopmat zorgt ervoor dat het vuil van de schoenen wordt geschraap. Dit gebeurt omdat er stugge rechte polen op de mat zitten. Het handige van deze mat is dat het vuil in de mat zakt en niet bovenop komt te liggen en daardoor wordt er geen vuil naar binnen gelopen. Het is dus superhandig om een schoonloopmat bij je entree te leggen want deze neemt ook vocht op al doet hij dit wat minder dan de droogloopmat.

Droogloopmat hygiënisch houden

Hygiëne is belangrijk en ook de droogloopmat heeft enig onderhoud nodig. De mat is een visitekaartje tot jouw huis en heeft daarom ook recht om lekker schoon te zijn. Stofzuig de mat regelmatig. Als je dit regelmatig doet dan haal je er veel vuil uit en weet je zeker dat hij lekker schoon en fris blijft. Mocht er een ongelukje op gebeuren dan kan je makkelijk de vlek verwijderen met een goede vlekverwijderaar. Lukt het niet dan kan je overwegen hem gewoon lekker in de wasmachine te wassen.

Is een droogloopmat geschikt voor alle honden?

Met een droogloopmat voorkom je dat je hond met de vieze poten op je vloer stapt. Ieder hond, groot of klein, heeft nattigheid en vuil aan de poten. Het is dus een prima idee om een droogloopmat voor de hond aan te schaffen. Je voorkomt bovendien dat je hond uitglijdt op een gladde vloer als hij natte poten heeft. Verreweg de meeste droogloopmatten hebben een antislip laag waardoor de mat goed op zijn plaats blijft liggen.

Meest gestelde vragen

Niet alle matten kunnen in de wasmachine dus als je er eentje zoekt waarbij dat wel mogelijk kijk dan op het etiket van de mat of bij de beschrijving als je een exemplaar online wil kopen. Het staat er altijd bij als de mat geschikt is voor reinigen in een wasmachine.

Een van de dingen waar je op moet letten is de afmeting van de droogloopmat. Heb je een ruime entree dan is het beter om een wat groter exemplaar aan te schaffen. Je hebt ze ook in loperformaat, dus een wat langere mat. Dit kan handig zijn als je hem bijvoorbeeld in de keuken wilt neerleggen.

Er zijn diverse materialen die gebruikt worden bij een droogloopmat. Kies je voor een microvezel dan heeft deze een heel goede absorberende werking waardoor de mat de haren en het vuil goed absorbeert. Ook is deze microvezel snel droog.

Je hebt droogloopmatten die geen rubberen onderkant hebben en dus niet geschikt zijn om te laten liggen. Deze droogloopmatten zijn meer bedoeld om de hond snel de poten te laten vegen en de mat dan te laten drogen en op te bergen. Wil je er echt eentje om bij de entree te leggen, koop er dan een met een antislip onderkant.

Het is mogelijk om een droogloopmat te kopen waarvan je de maten zelf kan beslissen. Deze kan je vinden bij de bouwmarkt of een speciaalzaak. De juiste maat wordt van een rol afgesneden. Echter zijn deze droogloopmatten niet speciaal voor honden gemaakt maar zij voldoen wel.

Ja die zijn te koop. Er zijn er in diverse patronen te koop en ook kan je ze aanschaffen met een voetprint van een hond erop of met een bot. Het is maar net wat je leuk vindt. Je vindt diverse soorten makkelijk op internet.