#
#
a
  >  Verzorging   >  Beste kam voor kortharige honden ✔️ Hondenkam bestellen
kam voor kortharige honden

Beste kam voor kortharige honden ✔️ Hondenkam bestellen

De beste hondenkam voor kortharige honden is te herkennen aan de aanwezigheid van vaak korte puntjes. Het korte haar van je hond zorgt ervoor dat er geen lange punten zijn vereist. Het gebruik van zo’n kam zou minder goede resultaten opleveren. Het soort kam die je het best kan gebruiken is ook afhankelijk van de periode. Zit je hond bijvoorbeeld in de rui? Dan kan het gebruik van een rubberen exemplaar belangrijk zijn. Hiermee kunnen losse hondenharen eenvoudig worden verwijderd.

Last Amazon price update was: 12 juli 2024 16:54

Wat is een hondenkam?

Een hondenkam is een kam speciaal gemaakt voor honden. Een dergelijke kam leent zich dan ook uitstekend voor de vachtverzorging van je hond. Het type kam waar je gebruik van moet maken is afhankelijk van de vacht van je hond. Ook de periode speelt echter een rol. Tijdens de ruiperiode kan dan ook een andere kam zijn vereist. Enkele voorbeelden van hondenkammen zijn:

 • De rubberborstel voor tijdens de ruiperiode;
 • De vlooienkam of klittenkam;
 • De Furminator;

Welke kam voor jouw hond de beste keuze is, is dus altijd afhankelijk van de situatie. Hou er tevens rekening mee dat een hondenkam gemaakt kan zijn uit verschillende materialen. Deze bepalen de duurzaamheid waar de kam over beschikt.

Waarom een hondenkam kopen?

Een hondenkam kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. Denk hierbij aan:

 1. Je krijgt de beschikking over een kam speciaal gemaakt voor honden;
 2. De hondenkam glijdt zo optimaal mogelijk door de vacht van je hond;
 3. Klitten kunnen zeer eenvoudig worden ontward of voorkomen;
 4. Er bestaat een hondenkam voor elke situatie;
 5. Met behulp van een vlooienkam voor honden spoor je eenvoudig vlooien op;
 6. Voor bijvoorbeeld de Furminator geldt dat het een zeer veelzijdige hondenkam is;

Het kopen van de beste hondenkam voor kortharige honden verzekert je van de beste verzorging voor je viervoeter. In het bijzonder de Furminator staat erom bekend een prima exemplaar te zijn. Deze kam leent zich perfect voor honden met kort of halflang haar. Hij is bijzonder efficiënt voor het verwijderen van loszittende haren. Dit zowel tijdens als na de ruiperiode. Eventueel kan je ze dus gebruiken als vervanger voor de rubberen borstel. Heel wat hondenliefhebbers zijn grote fan van deze kam.

Duurzaamheid

Het laatste wat je wil is elke maand een nieuwe hondenkam moeten kopen. Daarom moet je altijd controleren of de kam goed past bij de vacht van je hond of niet. Is dat niet het geval? Dan zal de hondenkam of borstel snel haar efficiëntie verliezen. Omdat je, je hond wellicht één keer per week zal kammen moet ook het materiaal waaruit de borstel bestaat goed zijn. Kiezen voor een solide hondenkam is op termijn altijd de meest duurzame keuze.

Hoe vaak moet je een hondenkam gebruiken?

Er is eigenlijk geen vaste regel voor het aantal keren dat je een hondenkam moet gebruiken. Dit is dan ook afhankelijk van het type vacht waar je hond over beschikt. Gemiddeld wordt één keer per week borstelen aanbevolen. Dit zeker tijdens de ruiperiode. Heeft je hond echt zeer kort haar? Dan is het mogelijk dat er minder vaak moet worden geborsteld.

De voordelen van het kammen van mijn hond

Het kammen van je hond mag dan geen echte vereiste zijn, toch is het zeker interessant. Wanneer je het doet kan je dan ook rekenen op de volgende voordelen:

 1. De hoeveelheid aan haarverlies kan sterk worden ingeperkt;
 2. Het klitten van de vacht kan worden voorkomen;
 3. Vuil en schilfers krijgen veel minder kans om de vacht te beïnvloeden;
 4. Er wordt een verdeling van de talg gerealiseerd die de vocht mooi doet glanzen;
 5. De bloeddroomstroming van de huid kan door het kammen worden verbeterd;
 6. De haargroei tijdens de rui wordt erdoor gestimuleerd;
 7. Het kammen van de vacht zorgt voor een betere band met je viervoeter;
 8. Het föhnen gaat makkelijker;

Meest gestelde vragen

Deze borstel wordt gebruikt tijdens de rui. Buiten de ruiperiode is het niet aan te raden om ze te gebruiken. Dan worden namelijk ook haren losgetrokken die nog vastzitten. Deze haren zullen uiteindelijk wel terug groeien. Dit zorgt echter voor het onderbreken van het ruipatroon en dat is nooit goed. Buiten de rui kan je  dus beter kiezen voor een andere borstel.

Er bestaat een speciale hondenkam voor het opsporen van vlooien. Deze wordt de vlooienkam of klittenkam genoemd. Bij deze kam zitten de tanden zeer dicht bij elkaar. Zoals de naam aangeeft wordt ze specifiek gebruikt om op vlooien te controleren. Dit gezegd hebbende leent ze zich ook prima voor het ontwarren van klitten. Eigenlijk moet elke hondeneigenaar deze kam in huis hebben.

De dag waarop je, je hond gaat borstelen kan je zelf bepalen. Het type vacht van je hond is bepalend voor de frequentie die is vereist. Eigenlijk is de algemene regel dat je één keer per week de vacht van je hond borstelt. Dit zeker tijdens de ruiperiode. Voor honden met echt heel kort haar kan dat minder vaak zijn. Ga ook een beetje af op het uitzicht van de vacht. Merk je problemen op zoals het klitten van de vacht? Dan kan dit betekenen dat even borstelen een goed idee is.

Niet alleen het kammen van de vacht van je kortharige hond kan belangrijk zijn. Veel hondenbaasjes zweren ook bij het gebruik van vachtverzorgende voeding. Bij dergelijke voeding ligt de focus op de vacht en de huid van je hond. Hierdoor kan je viervoeter rekenen op verschillende voordelen. Denk hierbij in eerste instantie natuurlijk aan minder haarverlies. De vacht van je hond gaat bovendien ook meer glanzen. Dit type hondenvoeding kan dan ook zeker overwogen worden.

Het ontwerp van een hondenkam is zeer belangrijk. Ergonomisch aanvoelende hondenkammen zijn altijd de beste keuze. Dit overigens niet alleen voor jou als baasje. Tijdens het kammen of borstelen van je hond zal ook zij dit immers zeker voelen. De voorkeur moet in de praktijk uitgaan naar een exemplaar met een handvat. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet altijd. Er zijn op de markt ook zeker exemplaren zonder handvat terug te vinden.

De prijs voor een hondenkam voor kortharige honden begint ergens rond de 5 euro. Dit kan in de praktijk oplopen tot zo’n 50 euro. Voor die prijs beschik je dan over één van de beste exemplaren. Hoeveel je in de praktijk exact zal moeten betalen is dus afhankelijk van je eisen. Wil je een kwalitatieve, maar niet te dure hondenkam kopen? Dan zal je budget dus ergens tussen de genoemde bedragen in moeten zitten.